Weekend 13-08

Inmiddels bijna een maand geleden deed ik mijn laatste berichtje hier op m’n blog. Dit is gelukkig niet omdat ik niets te vertellen heb over mijn afgelopen tijd hier. Heb gewoon nauwelijks tijd om verhaal te maken. Met dit bericht beschrijf ik het weekend van 13 augustus. Foto's zijn te zien in het album.

In het weekend van 13-08 ben ik samen met Matt naar een crematiecentrum voor hindoes (Pushpatinath) geweest hier dicht in de buurt van Kathmandu. Dit was erg indrukwekkend en daarnaast kregen Matt en ik beide een beetje een gevoel van schaamte bij het kijken naar de live crematies naarbij het heilige water van de Bagmati rivier. Verschillende familieleden van de overledene komen bijeen bij deze rivier en wassen eerst de persoon. Hierna begint de crematie en bij afloop wordt het as in de rivier . Opmerkelijk was te zien hoe er verschillende kinderen in het water speelden net naast de dienst.

Op zaterdagmiddag na het opfrissen zijn Matt en ik samen met Poppy (nieuwe Engelse vijwilligster) naar Bouddha geweest. Dit is een erg grote temple aan de rand van de vallei van Kathmandu. Erg leuk om kennis te maken met deze Engelse vrijwilligster die mij de fijne kneepjes van het Engels goed wil bij brengen. Kan mij momenteel aardig redden maar wil het na deze trip vloeiend kunnen spreken. Had helaas geen fototoestel mee naar een van de grootste tempels van Nepal dus zal er zeker nog een keer heengaan, waarschijnlijk met Geesje.

De dag hierna besloten Matt, ik, Poppy en Eva om de rust op te zoeken. Weg van de chaos en drukte in het grote Kathmandu. Bhaktapur (oude stad in de buurt van Kathmandu) stond op het programma. Tijdens dat wij hier waren was er een festival bezig. Echt rust was hier dus niet te vinden maargoed was wel erg leuk om mee te maken! VErschillende dagen hebben ze hier festivaldagen waarbij er niet gewerkt wordt en waarbij muziek en dans op de voorgrond staan. DIt festival in Baktapur was er voor het eren van de doden in het afgelopen jaar. Met versierde wagens en foto’s van de overledenen werden er verschillende dansen uitgevoerd en was er een behoorlijk lawaai van jongeren die stokken tegen elkaar sloegen. Na een loop van ongeveer 6 uur achtereen door de oude stad was het fijn om samen met Ruth en Sabine (huisgenoten), die hier helaas nog maar een maand zijn, een taxi terug te kunnen nemen naar Jyoti. Voel me hier al erg thuiskomen na een druk en lang weekend dus dit is een goed teken!

Iedereen trouwens heel erg bedankt voor alle leuke reacties en berichten! Erg leuk om te zien dat er mensen geinteresseerd zijn!

Reacties 2

nijland 11-09-2011 23:45

Erg indrukwekkend wat je daar allemaal meemaakt.
Je begint al een beetje aan de hectiek te wennen als ik het goed begrijp, zodat je nu kunt genieten van wat er allemaal op je pad komt. Leuk dat je ook tijd heb voor ander dingen.

groetjes wim nijland

Loesje 12-09-2011 00:37

Lieve wortel,

Super dat je het nog zo naar je zin hebt en dat je leuke mensen om je heen hebt. Grappig om te merken dat je sommige zinnen al in het nederlands-engels maakt. Hoop je snel een x op skype te spreken.

Geniet lekker!

Liefs

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer