Week van 15 augustus

Erg goed begin van de week. Ik was de enige fysiotherapeut in Bal Mandir dus mocht de gehele fysio alleen doen. De kinderen bij mijn werk beginnen al iets meer aan me te wennen en ik kan verschillende nieuwe dingen toevoegen aan het behandelplan wanneer ik dit wil. Erg fijn dat ik die vrijheid krijg hier. Bij Jyoti (host familie) heb ik ook steeds meer diepgaande gesprekken over Nepal, haar reizen en mijn eigen land. Helemaal goed om geen televisie te hebben. Alleen maar de kinderen van de school, Jyoti en de andere vrijwilligers geven samen met het werk een voldaan gevoel aan de eind van de dag.

In deze week werd ik gebeld door projects abroad over het verre reizen van mij naar het vrijwilligerswerk. Er werd aangegeven dat ze mij wilden overplaatsen naar een andere host familie om zo tijd te kunnen besparen. Heb duidelijk aangegeven dat ik echt niet weg wil bij Jyoti en daarnaast ook geen problemen heb met de lange reistijden in de vaak erg drukke bussen.  Hoop dat hier verder dus ook niet veel aan gedaan wordt.

Op dinsdag was er een geweldig diner met alle kinderen van de school omdat we een camera meegenomen hadden. Wat een enthousiasme bij het maken van alle foto’s. Zal deze binnenkort op mijn blog zetten omdat de foto’s met de camera van Sabine genomen zijn.

In deze week is er verder ook een nieuwe vrijwilligster uit Denemarken bijgekomen, haar naam is Christel en ze is 1.85 lang. Met haar kan ik veel verhalen gaan delen van het lang zijn hier in Nepal. Ook heb ik inmiddels een mondkapje gekocht voor alle smog. Kan nog niet echt zeggen dat dit veel helpt maar denk dat alle beetjes helpen.

Het weekend begon erg goed met een loop van 3 uur naar Thamel op donderdag omdat er wederom een staking was van het openbaar vervoer en ik dus ook niet kon werken. Op vrijdag stond er een trip naar Chitwan op het programma en hier wilde ik zeker bij zijn met alle andere vrijwilligers. Na het opstaan op 6.20 in de morgen vertrok de bus naar Chitwan. Zat de gehele rit naast Poppy en dit was erg gezellig. Vooral omdat ze soms niet kan ophouden met praten. Erg goed voor mijn Engels om hiernaar te luisteren en mee te praten. Voor haar was dit wel een erg heftige busrit vanwege ziekte de dag hiervoor. Met veel medicatie hield ze het goed vol. In totaal duurde de soms gevaarlijke busrit 6 uur. Af en toe hield ik mijn adem in bij het inhalen van andere bussen langs de soms erg steile afgronden. Op vrijdagmiddag na aankomst begonnen we met een jungle walk van een uur. Hier zagen we direct een Rhino in het water. Super om dit grote beest zo lekker ontspannen te zien zitten. Naast de Rhino zagen we ook een krokodil aan de rand van het water. Zie hiervoor de al geplaatste foto’s. De volgende dag begonnen we met een kanotocht door een erg mooie rivier met verschillende krokodillen en erg mooie vogels. Dit sloten we af met wederom een wandeltocht van een uur door de jungle. Hier zagen we helaas niet veel. Alleen een aantal herten, maar die hebben ze bij ons in het bos ook. De olifant safari was helemaal geweldig. Helaas zagen we niet veel door alle regen en de hoeveelheid olifanten achter elkaar die toch wel een behoorlijk lawaai maken. Ondanks dit super om op zo’n groot dier door de jungle te struinen. In de middag gingen we direct door voor de olifant bathing. Helemaal super om een wedstrijd te maken met de olifant en andere vrijwilligers wie er het langste op kan blijven zitten. Zie hiervoor ook de foto’s. Deze zeggen denk ik genoeg hoeveel schik je hiermee kan hebben. Na een lange, helemaal super en gezellige zaterdag hebben we in de avond nog een drankje gedaan met alle vrijwilligers. De volgende dag stond alleen de bird watching op het programma. Hier was niet veel speciaals aan omdat we gewoon niet veel vogels heben gezien. Na een erg warme en lange busreis van 6,30 uur was ik blij om weer terug te zijn in Thamel.   

Reacties 7

Loesje 12-09-2011 00:44

Natuur!!! Echt iets voor jou!! Had die rhino, kroko's en olifanten ook wel willen zien. Houd ons op de hoogte!!

Liefs

Jan Harsevoort 12-09-2011 10:18

Indrukwekkend, meer kan ik er niet van zeggen. Een vraagje zijn dit ook gevaarlijke krokodillen? Fijn dat je zo'n land kunt vooruit helpen. Nederland kan zo veel betekenen voor de wereld. Als de mensen elkaar eens wat meer gingen waarderen dan zou er ook minder oorlog zijn. Dat verkeer daar op de steile rotswanden zijn wij natuurlijk ook niet gewend.

Wim Schakelaar 13-09-2011 10:55

Hallo Willem, ik lees met veel belangstelling je reis verhalen.
Het lijkt me erg leuk en natuurlijk interessant om een andere cultuur te beleven en om al die mooie dieren te aanschouwen.
Ik wens heel veel plezier en geniet er van.
Met vriendelijke (wieler)groeten, Wim

jan haverkamp 14-09-2011 23:14

Hoi Willem, leuke verhalen. Pas maar op met die krokodillen en rhino's Ik ken iemand die in Nepal door een rhino is aangevallen waarbij de hele bus op de zijkant ging....... Overigens: ik sprak een bezorgde moeder van je, heb je longontsteking gehad ????
Maar dat lange lijf van je zal dat toch zeker wel aankunnen ??
Gr. van iedereen hier!!

Ime 16-09-2011 09:49

Hee Willem!
Wat een gave dingen maak jij daar mee!
Leuk om je verhalen te lezen! blijven schrijven dus
Heel veel succes en plezier daar, geniet ervan!
Groetjes!

Bart 17-09-2011 16:45

YO Willem!!!

Heb eindelijk ff tijd gevonden om je berichten op men gemak te lezen!
Mooi om te horen dat je je daar goed vermaakt en dat je veel mensen leert kennen! Zijn dit allemaal physiotherapisten?
Ook mooi om te zien dat er steeds meer Engelse woorden in je berichten zitten!! Als je terug komt, wordt het gewoon engels praten merk ik al wel!!

Heel veel plezier maar weer en hou ons op de hoogte!

Massool

Rieneke 19-09-2011 08:42

Ha Willem! Klinkt nog steeds echt super daar! Ik ben jaloers! Veel succes daar nog en have fun!! xx Rieneke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer