Introductie gastgezin en placement

MIjn eerste werkweek zit er inmiddels op en ik moet zeggen dat het allemaal best wennen was de afgelopen week. Afgelopen dinsdag was de dag van de introductie met het gastgezin/moeder en het vrijwilligerswerk. Na wederom een indrukwekkende en lange rit in een taxi kwamen we iets eerder dan gepland aan. Hier in Nepal is het zo dat de mensen nooit precies kunnen zeggen hoelaat ze aankomen. Zo werd er tegen mij gezegd dat de rit wel anderhalf uur kon duren maar waren we er al in 45 min. Met een beetje zenuwen kwam ik aan bij het kantoor van de directrice van de Annal Jyoti school, mrs. Jyoti. Wat een lieve vrouw was dat zo op het eerste gezicht. Heb wel het gevoel dat ze je nog een beetje moet vertrouwen. Maar dit gaat in de loop der tijd vast wel goedkomen. 

Na een korte introductie bij de school werdik direct naar mijn placement gebracht bij de Cerebral Palsy Centre in de Holland Building. Ik vroeg me al een tijdje af  waarom dit gebouw zo heette. Dit werd me duidelijk bij een gesprek met de president van de organisatie. Wat een onduidelijke Engelse uitspraak had hij! Ik kon niet alles goed begrijpen maar denk dat ik de belangrijkste dingen wel heb opgepakt. Zo is de cp center en alle andere 22 locaties door geheel Nepal oorspronkelijk ontstaan door invloeden vanuit Nederland en wel Amsterdam.

Na het gesprek met de president kreeg ik een gesprek met mijn begeleider voor de komende 2,5 maand, mr. Suresh. Hier kreeg ik te horen dat ik de komende 2,5 maand op een andere locatie kom te werken dan in de oorspronkelijke CP centre. Vanaf morgen word ik hier samen met een andere vrijwilliger naartoe gebracht. Voor de rest heb ik op de eerste dag nog niet veel kunnen doen vanwege het lange wachten en de gesprekken die hier best lang kunnen duren.

Bij afloop van de eerste dag in mijn placement kreeg ik voor het eerst mijn slaapkamer en badkamer te zien voor de komende anderhalve maand. Het was nou niet echt bepaald een luxe allemaal maargoed hier heb ik mij helemaal op ingesteld en daarvoor ben ik hier ook niet gekomen. Een korte indruk: met een Frans toilet net naast een koude douche en een houten bedje met iets van een soort tuinstoel kussen erover heen. Wat me wel weer duidelijk bij de grond zet is dat veel kinderen in het hostel van de school het nog veel erger zullen hebben. Hoop dat ik hier binnenkort nog een keer mag rondkijken om ook hier een indruk van te krijgen. De kinderen die hier zitten hebben gewoon ouders maar deze ouders zijn gewoon te arm om goed voor ze te zorgen. Aan Jyoti hebben ze volgens mij een strenge maar rechtvaardige en lieve moeder. Het is duidelijk te merken hoeveel overwicht ze heeft op de kinderen maar ook zeker hoe zorgzaam ze is voor alle leerlingen van de school.

Na even gepraat te hebben met mijn hostmoeder, de andere vrijwilligers en een lekkere koude douche ben ik al voor 10en mijn bed ingekropen. Denk dat ik na even wennen hier een geweldige tijd kan gaan hebben!

Reacties 4

Pa, Ma, Mats en Jesse 14-08-2011 15:54

Hoi Willem! Respect voor het bed jongen, zijn er nog meer vrijwilligers in het huis of ben je alleen? Ben je nog helemaal fit? We vragen ons af wie het jongentje op de foto is. Hoe was het dagje uit naar het park, crematie van de hindoes lijkt ons ook wel indrukwekkend. Lieve jongen we spreken je snel weer! Gaan morgen naar huis!

Liefs en Groeten ons!

Gees 14-08-2011 20:43

Hee lief!
Superleuk om te lezen en om de foto's te zien
Heel veel succes!
xx

Bart 15-08-2011 10:51

Yo Willem!
Leuk om te horen dat je al aardig wat mensen van de organisatie hebt ontmoet! Ben benieuwd naar je werkplek!
Leuke foto's!! Dat wordt 2,5 maand in de feutus houding slapen op dat lange bedje ofnie dan!;-)
Veel plezier maar weer!

x

Loesje 15-08-2011 11:12

Trots!

Lieve Wortel, ik word stiekem een beetje trots op je als ik lees hoe makkelijk je met alle 'ongemakken' van een arm land omgaat.
Prcahtig om te lezen hoeveel je nog wil leren en dat je je ogen uitkijkt!

Ik ga je volgen en hoop snel een nieuw verhaaltje van je te lezen!

Veel liefs

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer