India en Thailand

Hoi iedereen!
Het werd wel weer tijd voor een update :)

Even terug naar waar we zijn gebleven. Lumbini was leuk! We konden echt genieten van het Nepalese leven, want in Lumbini was het een stuk minder toeristisch. Willem had daar ook nog bekenden wonen, namelijk familie van zijn gastmoeder. We werden heel hartelijk door ze ontvangen, en we werden zelfs uitgenodigd om 's ochtends vroeg om 9 uur dal bath te komen eten (een typisch nepalees rijstgerecht). En zodoende zaten wij de volgende ochtend aan de rijst. Een hele leuke ervaring. Alle familie van Willem zijn gastmoeder kwam om ons heen zitten en vertellen wat voor beroep ze deden. De ene was medicijnman, de andere werkte bij de politie. Erg gezellig. 
Daarna zijn we verder gegaan naar India. en India.. tja dat was een ander verhaal! :)

India is echt een heel mooi land, maar wel heel anders dan Nepal (en zeker anders dan Thailand). Het is erg druk, en veel meer vervuild dan Kathmandu. Overal zijn mensen, want het is er erg druk. Voor Willem en mij was het moeilijk om daar doorheen te kijken. In Agra zijn we naar het Agrafort en naar de Taj Mahal geweest, wat zo onzettend mooi was! India heeft heel veel mooie cultuur, je waant je echt in zo'n 1000 en 1 nacht sfeer. En de vrouwen! Die zien er zo mooi uit! Iedereen draagt mooie sari's met felle kleuren en goud en glitters, zo gaaf! 
Maar de ellende die zich langs de straten afspeelt is schrijnend. Het contrast tussen arm en rijk is in India erg groot, en moeilijk om te zien. 
Ik snap heel goed dat veel mensen zeggen dat India meer voor de ervaren reiziger is. Voor ons was het te. Te druk, te groot, te veel. Maar dat neemt niet weg dat India heel erg mooi is en zeker GEEN afrader!!
Dus wat doe je als je aan het backpacken bent met het motto: 'lang leve de vrijheid?' Dan boek je je vlucht om en dan ga je gewoon weg! En dat is dus precies wat wij deden. We zijn alles bij elkaar iets meer dan een week in india gebleven, en toen hebben we onze vlucht omgeboekt en zijn we (eerder) naar Thailand gegaan.

En Thailand is super!! We zijn hier nu een week en het is zo leuk hier!! De eerste dagen (ik geloof een dag of 4,5) zijn we in Bangkok gebleven. Een stuk rustiger, schoner (op de dikke ratten na die hier wel zijn!! Ieeehh!!) en je kunt hier van alle straathoeken eten. In India kon dat niet, omdat alles daar zwart zag van de vliegen, maar hier is het dus veel schoner en het eten is lekker!
De eerste twee dagen hebben we een kamer gedeeld met een Nederlands meisje die we tegen waren gekomen op het vliegveld, erg gezellig. We hebben de eerste twee dagen met haar opgetrokken en zij had zich een stuk meer ingelezen over Thailand dan wij, en dat was af en toe wel erg handig :)
Daarna zijn we twee dagen naar Kanchanaburi geweest, scooters gehuurd en naar een hele mooie waterval gereden. De foto's volgen nog :)
Nu zijn we even terug in Bangkok, op doorreis naar Ko Tao. Dat is een heel mooi eiland in het zuiden van Thailand (Google maar eens voor de gein, echt prachtige foto's!) en daar gaan we ons duikbrevet halen! Omdat we toch meer tijd hebben in Thailand dan dat we van te voren gepland hadden, gaan we lekker een weekje leren duiken! Daar zullen we ook kerst vieren. Met nieuwjaar zijn we (als het goed is) terug in Bangkok en daarna reizen we door naar het noorden van Thailand. We zullen dan ook een bezoekje brengen aan Laos voor een paar dagen, dat moet voor het visum. Ook geen straf natuurlijk ;)  daarna gaan we weer naar het zuiden, en onze laatste week verblijven we op ko phi phi. En dat schijnt een van de mooiste stranden van de wereld te zijn, dus bereid je maar voor op een overload van foto's! :D

We houden jullie natuurlijk op de hoogte!
xx Geesje en Willem

Reacties 4

Gloria 19-12-2011 13:05

fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Ben heel erg benieuwd naar je foto's! Wat was ook alweer je site van de filmpjes? Veel plezier in Thailand en met het duiken!
kus

Liza 19-12-2011 19:16

Oooh wat klinkt dat goed zeg! Echt heel gaaf Gees (en Willem natuurlijk), een beetje jaloezie is toch wel aanwezig hier in het frisse Boekel Geniet ervan!!

Renny & Anne-Mary 19-12-2011 21:11

Ha Willem,

Wow, wat een ervaringen!Leuk om te lezen!
Alvast fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling gewenst! Zal vast heel bijzonder worden!

groeten van Anne-Mary en Renny

Neeltje 22-12-2011 13:05

Hee Willem en Gees,
Klinkt echt heel goed, en je duikbrevet halen en super gaaf, dan kunnen we nog eens samen gaan duiken!
Geniet ervan en goed blijven klaren bij het duiken anders heb je heel veel last van je oren (ik spreek uit ervaring) hahaha..

Nog heel veel plezier daar en genieten!!

Liefs Neeltje

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer