Eerste week vrijwilligerswerk

Inmiddels zijn er al bijna 2 weken van mijn reis verstreken maar ik heb niet veel mogelijkheden om hier m'n blog goed up to date te houden. Hoop dat het vandaag helemaal gaat lukken.

In de eerste week viel het mij reuze mee wat ik te eten kreeg als ontbijt. Van tevoren is mij verteld dat dit Dahl Bath (rijst met linzen) ging zijn maar niets is minder waar. 1 morgen in de gehele week heb ik Dahl Bath gegeten. De rest van de dagen kreeg ik gewoon brood (toast) met pindakaas of jam met hiernaast soms wat cornflakes met melk. Het avondeten gebeurt, zoals ik eerder ook al verteld heb, altijd met de kinderen van het hostel en dit is echt een geweldige ervaring. Wat een drukte om je heen en wat zijn hun geinteresseerd in ons als vrijwilligers. Begin sommige kinderen ook al steeds beter te kennen en weet van sommigen hun naam. Zo heb ik ook 1 grote vriend, Dengue. Weet nu al zeker dat ik het heel erg ga vinden om hier weg te gaan. Binnenkort zal ik mijn fototoestel meenemen om wat foto's te maken. Maargoed het eten is ook in de avond helemaal niet verkeerd. Elke avond is dit Dahl Bath met soms een ei en gebakken aardappelen erbij. Na het diner is het altijd normaal dat we nog even bij elkaar komen om te kletsen en/of om te luisteren naar Poptria (1 van de hulpen van mrs. Jyoti). Wat kan zij werkelijk geweldig zingen! Echt heerlijk om hiernaar te luisteren. Veel beter dan een tv of wat dan ook bij ons in Nederland. 

Het vrijwilligerswerk was in de eerste week nog wel even wennen. Bij projects abroad is het normaal dat al het vervoer naar het werk via openbaar vervoer gedaan wordt naar de placement. Het geld hiervoor krijg je terug van de organisatie. Dit is echter maar 0,15 cent per rit met micro bus en tuk tuk. In totaal ben ik 1,15 uur onderweg naar mijn werk. Eerst 10 min lopen, hierna 50 min met bus en daarna wederom 15 min lopen. Wat een chaos is deze rit! Vooral bij de grote busstations zijn er overal bussen, taxi's en tuk tuks door elkaar heen. En wat een verschrikkelijke stank continue! Dit is iets waar ik maar niet aan kan wennen. De continue lucht van de smog en vuilnis door elkaar heen zorgt ervoor dat ik elke keer na mijn werk goed verkouden en met een flinke hoest thuis kom. Echt gezond zal dit niet zijn dus ik ga binnenkort een mondkapje kopen om nog iets hiervan tegen te gaan. Op sommige momenten mis ik hierdoor het oude vertrouwde bos bij de veluwe heel erg. Alle mensen kijken mij vaak aan alsof ik gek ben en lachen mij vaak uit als ik over straat langs loop. Dit vanwege mijn lengte. Zo vertelde iemand mij dat ik momenteel de langste ben die in Nepal rondloopt (weet niet of dit klopt maar vond het wel een leuk feitje).   

Bij mijn placement aangekomen op de eerste dag van mijn werk schrok ik even van de vele straatkinderen die hier buiten rondliepen. Vooral toen die kinderen over elkaar heen aan het plassen waren was ik wel even diep onder de indruk. Het leek alsof ze hier gewoon een spelletje van maakten. Sabine, de andere vrijwilliger uit Duitsland, waarmee ik de eerste dag ging optrekken vertelde me dat dit wel vaker gebeurde en dat ik er maar aan moest wennen. Het werk wat ik de komende 2,5 maand ga doen zijn de standaard fysiotherapie oefeningen bij kinderen met Cerebral Palsy. Zo zal ik denk ik niet veel met volwassenen in aanraking komen. Veel zitbalans oefeningen met looptraining zullen hier aan de orde van de dag zijn. Wat fijn was om te zien was dat ik ook aanpassingen mag maken in het trainingsschema. Heb dit in de eerste week echter nog niet echt veel gedaan omdat ik eerst maar eens goed wil kijken hoe ze het hier doen. Wat erg heftig was om te horen is dat de kinderen hier met Cerepral Palsy een paar jaar geleden alleen maar liggend de dag doorbrachten zonder dat ze ook maar iets van de buitenlucht of een activiteit meemaakten. Erg positief is het werk dus wat de mensen van het centrum hier doen!  

Tot snel weer voor mijn volgende bericht! De foto's zet ik er ook heel binnenkort op!

Reacties 14

Arjan 18-08-2011 12:23

Willem!

Wat een indrukwekkend verhaal. Vooral dat van die kinderen. Hoop dat je toch beetje aan die lucht kunt wennen want lijkt me niet prettig elke dag maar weer verkouden en hoestend thuis te komen.

Succes kerel

mama en lot 18-08-2011 19:54

Hoi Willem ,
nog meer verhalen voor de telefoon kon je dat allemaal niet kwijt .
Wat fijn dat je wel goed te eten hebt en dat het gezellig is in de avond . De smog lijkt ons ook verschrikkelijk , over een paar weken hopelijk de ijle lucht van de himalaya . Heb je die trouwens al gezien in de verte ?

Bart 18-08-2011 20:05

Yo willem! Ik denk gewoon dat ze de afkorting lljzdb hebben opgevangen en je daarom zo aankijken op straat!:-p nee is sneu om te horen van die kids! Maar mooi dat het kwa eten meevalt! Succes met de smog en ik kijk uit naar je volgende verhaal!

Massssol

nijland 18-08-2011 21:39

Nou Willem het overtreft zelfs mijn verwachtingen van wat je zou tegenkomen, maar als ik je verhalen zo lees vind je het een geweldige evaring wat je nu meemaakt. En de ongemakken neem je op de koop toe, kan niet anders zeggen dat ik heel veel respect heb voor het werk dat je daar doet met deze gehandicapte kinderen.
Dus Willem een hele diepe buiging voor jou en je collega's.

Hou je taai, Wim nijland

Jannie 18-08-2011 22:09

Hoi Willem,

Leuk te lezen dat het allemaal goed gaat. Wel indrukwekkend!! We blijven je verhalen op de voet volgen. Succes!!!!!

Groeten Jannie

Renny & Anne-Mary 18-08-2011 22:46

Ha Willem
Wat geweldig dat je dit doet! We vinden het fijn om je zo te volgen.
Leuk dat je met kinderen werkt. En contact met kinderen hebt tijdens het eten. Dat maakt veel goed! Sterkte met de nare stank en de heftige straattaferelen!

Rieneke 19-08-2011 09:20

Ha Willem! Klinkt wel echt indrukwekkend daar joh! Leuk om te lezen, heel veel succes daar! Groetjes Rieneke

Loesje 19-08-2011 19:13

Lieve Wortel,

Wat een leuk verhaal weer! Op deze manier krijgen we tenminste een beetje een beeld van 'Lange Wortel' op reis. Hopelijk kun je een beetje voldoending halen uit je werkzaamheden, maar volgens mij haal je dat ook wel uit je gesprekken met die kids. Ben benieuwd naar je grote vriend!

Geniet!

Liefs

Jodie 21-08-2011 10:20

Hey Willem,

Mooie verhalen zeg! Super dat je dit doet.
He succes daar en we houden je verhalen/foto`s in de gaten.

Lfs Jodie

Nanny 22-08-2011 22:40

Hallo Willem,
Fijn om te horen dat het je daar goed gaat. We hopen dat Nepal je brengt wat je er van verwacht, het brengt je in ieder gevalheel veel levenservaring. Geniet er met vole teugen van en hou ons op de hoogte hoe het met je gaat. We blijven je in ieder geval volgen. Super cool wat je doet. Veel liefs Joop en Nanny

Mats 24-08-2011 13:28

Broeder!
Ik lees je verhaal nu pas man, erg mooi om te lezen! Mooi dat het eten nog wel meevalt en dat je het al naar je zin krijgt. We vinden je allemaal erg goed uitzien! Je hebt ook echt mooie foto's gemaakt, moet je wat mee doen. En wat mooi dat wij de langste man in Nepal persoonlijk kennen, hahaha. Owja en je baardje is wel echt een bazenbaardje, moet je laten staan. Vind Lot ook, want die vind hem hot.

Nog heel veel plezier! En we spreken elkaar wel weer! We proberen je snel te bellen.

Liefs!

Rick 30-08-2011 14:41

Hey Willem! Geweldige verhalen daar vanuit Nepal! Zelf weer begonnen na een mooie vakantie in Noorwegen, dan is het leuk om nog een beetje in de 'vakantiestemming' te blijven met jouw verhalen! Je gaat vast nog erg veel moois doen en meemaken! Ben uiteraard ook erg benieuwd naar de komende avonturen in de hoge bergen! Net als ik begint ook Emmely je inmiddels te missen, wie moet ze nu tikken hé? Gelukkig is Niels soms gewillig slachtoffer! Veel plezier!!

Hetty 02-09-2011 18:47

Hee Willem,

Wat mooi om deze verhalen te lezen.
Ik wens je nog heel veel succes met alle dingen die je nog gaat ondernemen.

groetjes!

Christine 21-10-2011 21:37

He Willem,
Ik heb mijn avontuur hier, maar dat van jou is toch nog weer effe een graadje spannender denk ik. Bij ons is het busverkeer geregeld en de meeste stank komt uit de containers die open staan, maar daar je met een boogje omheen kunt lopen. Bij jou veel vrolijke kleuren op straat, hier veel zwart/wit. Maar, zo te zien is de lucht bij jou net zo blauw als die hier! Maak er nog een paar mooie maanden van !

Shalom

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer