Daar zijn we weer!

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor alle leuke berichten en reacties van de afgelopen tijd. Erg leuk om te zien hoe geinteresseerd jullie zijn! Het is alweer een lange lange tijd geleden sinds ik het laatste bericht gepost heb. Met dit bericht probeer ik in een samenvatting aan te geven wat ik allemaal nog gedaan heb ik de afgelopen periode voor mijn grote trek. Daarna ga ik verder met het beschrijven van mijn trek door het Annapurna gebergte van uiteindelijk 20 dagen. Kan al vertellen dat dit helemaal geweldig is geweest. Een grote ervaring voor mijn hele leven. 

Tijdens mijn vrijwilligerswerk werd ik door de CP centre organisatie gevraagd om een plan uit te werken voor een gehele vernieuwde aangepaste kamer van de kinderen van Bal Mandir waarmee ik werk. Het plan is om van deze kamer 1 van de mooiste te maken in de gehele Bal Mandir organisatie. Hierbij moet natuurlijk wel heel erg rekening gehouden worden met het kostenplaatje. Inmiddels is dit, na veel aanpassen, eind september helemaal afgekomen en ligt dit plan nu bij de sponsoren die gaan kijken wat ze kunnen betekenen t.a.v. de financien. Ben heel erg benieuwd wat hier uiteindelijk van kan doorgaan. Denk dat ik dit helaas niet meer geheel kan gaan meemaken omdat mijn laatste dag vrijwilligerswerk, voor mijn trek midden augustus, al geweest is. Best moeilijk was het om gedag te zeggen en om alles wat je in de afgelopen 2,5 maand heeft bezig gehouden achter je te laten. Ben nog wel van plan om Geesje mee te nemen en haar te laten zien wat ik de afgelopen tijd hier gedaan heb dus geheel afscheid nemen heb ik zeker nog niet gedaan.

Verder heb ik veel trips kunnen maken naar verschillende regio's in Nepal. Zo ben ik naar Narangkot geweest waar je geweldige uitzichten kon zien op de Langtang Himalaya gebergte. Heerlijk om hier in dit rustige bergdorpje aan te komen na toch een drukke periode in Kathmandu. Ook heb ik samen met een aantal andere vrijwilligers een canyoning trip gemaakt. Super om zo dicht in de natuur te zijn. Een meditatieweekend in het bergdorpje Nammobuddha waar je alleen via een wandeltocht kon komen heeft veel indruk gemaakt. We konden hier van heel dichtbij meemaken hoe de boeddistische monniken hun dagelijkse rituelen uitvoeren. Dit smaakt zeker naar meer op een later tijdstip/periode. Met mijn hostmoeder ben ik samen met 2 andere vrijwilligers, Max en Christel, naar Lumbini geweest. Dit plaatsje in het zuiden van Nepal naast Chitwan national park is bekend vanwege het feit dat het de geboorteplaats van Boeddha is. We konden hier het echte Nepalese leven van erg dichtbij meemaken omdat we sliepen bij de broer van mijn hostmoeder. Het voelde echt als een voorrecht om deze geboorteplaats te kunnen zien. Naast mijn grote trek waar ik later meer over ga vertellen heb ik ook via projects abroad een kleinere trek Poon Hill gedaan van in totaal 6 dagen wandelen. Het leek mij een goede warming-up voor de Circuit. Erg gezellig om met 11 andere vrijwilligers op te trekken in de bergdorpen met alle eenvoud en al. Kijk hier erg positief en met een glimlach op mijn mond op terug.

Naast de leuke trips en vrijwilligerswerk ben ik toch ook wel een periode behoorlijk ziek geweest. Het was niet een echte longontsteking maar zat er wel tegen aan. Denk dat alle smog hier veel invloed op gehad heeft. Inmiddels gaat het met mijn gezondheid weer helemaal goed. De berglucht heeft me erg veel goed gedaan. Laten we hopen dat dit zo blijft.  

Reacties 2

Guido 08-11-2011 09:55

Hey Willem!!

Goed om te horen dat je allemaal van die mooie ervaringen hebt opgedaan! Het is zo te horen echt een ander wereldje, maar dat is juist ook het leuke natuurlijk!
Het zou natuurlijk mooi zijn om te zien wat er van je geschreven plan terecht zal komen, dan zie je echt resultaat. Al zijn financiƫn natuurlijk altijd lastig om rond te krijgen voor zulke projecten, en kan er best een periode overheen gaan voordat het akkoord zal zijn. Maar ik hoop zeker voor je dat je toch de resultaten nog kunt zien! Dan kan je het mooi afsluiten
Maar toch nog goed ziek geweest dus! Is waarschijnlijk ook niet te voorkomen, het zou echt een uitzondering zijn geweest als je nergens last van zou hebben gehad Wel goed om te horen dat het nu weer goed gaat!!

Have fun en doe je priya keti de groeten.. ;-)

PS: Je hebt nog een mailtje van me te goed, dus die stuur ik je vanavond toe. Zie maar wanneer je hem leest/beantwoord, ik ga er niet vanuit dat dat snel gaat gebeuren, dus doe maar kalm aan!

mama 09-11-2011 13:16

Mooi Willem , heerlijk dat je weer veilig beneden staat , geniet nog maar jongen de tijd is zo om

xxx mama

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer