Annapurna Circuit trek

Wat een super ervaring voor mijn hele leven. Dat is deze 20-daagse trektocht door het Annapurna/Himalaya gebergte zeker geweest. Vanaf het begin tot het eind elke dag verschillende verassingen en overweldigende uitzichten wat geen einde kende. Ik denk dat het mooie aan deze tocht is geweest dat het een combinatie is van het groene heuvellandschap met rijstvelden, het grijze rotslandschap en natuurlijk het hooggebergte van de Himalayaketen. In 20 dagen tijd heb ik samen met mijn 22-jarige gids in totaal ongeveer 240 km gelopen. Onderweg heeft mijn aardige en goede gids (Subash), die deze tocht al 20 keer gelopen heeft (als gids en drager), mij verschillende Nepalese woorden en zinnen geleerd. Mijn drie hoogtepunten in deze tocht waren de 'Ice Lake' op 4600 meter hoogte, de ' Tilicho Lake'  op 5000 meter hoogte (hoogste meer ter wereld) en het hoogste punt: de 'Thorung La Pass' op 5416 meter hoogte. De Ice Lake zelf was niet heel bijzonder maar de uitzichten vanaf deze redelijke hoge plek waren helemaal geweldig. Je kon de Annapurna 2, 3 en 4 bijna aanraken. De Tilicho Lake was zo mooi en helderblauw dat het zeker de moeite waard is om hier met een tocht van 9 uur heen te lopen. Het hoogste punt gaf me wat lichte problemen van duizelingen en hoofdpijn maar uiteindelijk heb ik de pas ook veilig kunnen oversteken. Het hoogste punt waar ik geslapen heb was 5000 meter en hier was het in de nacht ongeveer -20 graden. Leuke ervaring om hier dan ook in de midden van de nacht naar het toilet te moeten. Op het hoogste punt op 5416 meter werd mij verteld dat het zelfs -25 graden gevoelstemperatuur was. Groot verschil met wat ik de afgelopen periode gewend was. Op sommige punten heb ik toch ook wel aardig het zweet in mijn handen gevoelt vanwege de kleine randen waar we over moesten lopen met de steile afgronden en mijn grote backpack. Maar uiteindelijk helemaal veilig teruggekeerd zonder problemen. Heerlijk was het om 20 dagen lang meer actief te zijn dan normaal en toch ook wel een aantal zware dagen te kennen. Mijn Nepalese naam Aakash is ook op deze tocht ontstaan. Vertaald naar het Engels betekent dit: 'the clear sky'. Wederom heeft mijn lengte veel indruk gemaakt bij de Nepalezen hier. Ga mijn foto's snel posten op deze site en op facebook.

Nu ga ik eindelijk mijn vriendin Geesje ophalen van het vliegveld in Kathmandu. Heerlijk om haar straks weer te zien! Weet zeker dat we hier, in noord India en Thailand samen een geweldig avontuur gaan beleven.

Tot snel!           

Reacties 9

Arjan 08-11-2011 09:09

Hey Willem,

Super om te lezen dat je zulke mooie tochten hebt gemaakt .
Die klimwand in Zwolle is dus voor je hoogtevrees geen probleem meer .

Groet,
Arjan

lisa 08-11-2011 09:12

Hey Willem,

Het is echt geweldig je verhalen te lezen ben echt onder de indruk.
Geniet nog van je tijd met Geesje daar.

Groetjes Lisa

Jannie 08-11-2011 09:21

Hoi Willem,

Super!!! Dit moet echt wel heel bijzonder geweest zijn. We zijn allemaal erg benieuwd naar je live verhalen, dat wordt volgens mij niet werken de eerste dagen. Ach maar dat duurt nog even, ga maar snel genieten met z'n tweeen, want voordat je het weet is het weer voorbij. Heeeeel veeeel plezier!!

Groeten Jannie

wim 08-11-2011 10:14

geweldig!!! klinkt allemaal echt heel erg goed!
gisteren ons geesje op het vliegtuig gezet, is op dit moment al geland in nepal
veel plezier samen, maak er iets moois van, maar dat zal, zo te lezen, wel lukken
groetjes wim

Maayke 08-11-2011 10:23

Hee Willem!

Wat een mooi en spannend verhaal! Heb je ook een vlaggetje opgehangen op die hoogtepunten?
Het lijkt mij echt super zwaar, wat een uithoudingsvermogen!
Ik hoop dat je nog iets terug kan zien van het plan dat je gemaakt hebt, zodat je het mooi af kan sluiten en daar weg kan gaan met het gevoel dat je daar iets bereikt hebt voor de mensen daar, ook al is het maar een klein beetje.
Veel plezier met Geesje, ga nog even lekker genieten van een welverdiende reis!

xx Maayke

Carla 10-11-2011 19:58

Hoi Geesje,
Ik wilde je nog een goede reis wensen, jammer dat die avond samenwerken niet doorging.
Geniet van jullie rondreis, ik hoop je avonturen hier te kunnen lezen!
groetjes Carla
Loef 3

Rick 15-11-2011 10:03

Weergaloos Willem! Prachtige foto's!

W.Schakelaar 18-11-2011 13:28

Hoi Willem,
Allemaal geweldig om je belevenissen te lezen. Het is wel wat anders dan in het Kroondomein te ATB'n.
Ik wens je nog veel avontuur.

Groeten Willen van "Houdt de Ketting Strak".

Ron 27-11-2011 11:53

Hoi Geesje en Willem,

Hoop dat jullie een supertijd beleven!
Mooie foto's en leuke verhalen.
Kom ze op Loef 3 nog maar eens een keer mondeling toelichten.

Geniet van deze reis
Geniet van de mooie natuur
Geniet van de ervaring
Maar Geniet vooral van elkaar.

Groet,
Ron.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer